Vanlig förkylning är en mild virusinfektion i näsa och svalg

Vanliga symtom är nysningar, täppt näsa, halsont, hosta, huvudvärk och trötthet. Vanligtvis varar det 3-5 dagar, men hostan kan pågå upp till tre veckor. Barn har 6-8 förkylningar per år, medan vuxna har ungefär 2-4 förkylningar per år. Barn från ett halvt till tre år är särskilt drabbade.

Magsjuka är mycket smittsam, därav namnet

Detta är en vanlig orsak till diarré och kräkningar. Infektionen kan drabba alla åldersgrupper, men är allvarligast hos små barn. Såsom förkylningar är också virusinfektion i tarmen vanliga på vintern, men förekommer året runt.

TVÅBARNSMAMMAN LINDA MYRVOLD

Sjuk, nej tack! Frisk, ja tack!

Tvåbarnsmamman Linda Myrvold (37) och hennes familj var precis som de flesta barnfamiljer mycket plågade av maginfluensa och förkylningar.

IMMUNFÖRSVAR

- Vi skulle fira julen 2011 hos mina svärföräldrar och alla var rädda att vi skulle bli smittade med maginfluensa, som är den värsta sjukdomen som vi kan tänka oss. I november förra året ringde min mor och sa att hon hade läst en artikel i en tidning om en familj som hade använt ImmiFlex och på så sätt fått mycket bättre immunförsvar.

Prövade på

- Hon skickade 2 paket ImmiFlex som vi kunde prova. Alla var desperat att göra något som skulle förhindra alla dessa dagis bakterier som alltid kommer under julhelgen. Året innan blev hela familjen smittade 6med maginfluensa, och vi hade lite lust att bli det igen.

Slapp undan

- Vi började med ImmiFlex en månad före jul i fjol , och vi slapp maginfluensa och andra bakteriella sjukdomar. Runt februari fanns det en annan period med maginfluensa på dagis, men den passerade utan att vi blev drabbade. Påsken kom och självklart fortsatte vi med ImmiFlex. Medans nya vågor av sjukdommar härjade på dagiset klarade vi oss utan problem. - Jag började tro att detta verkligen fungerar - det måste vara ImmiFlex som faktiskt fungerar! Jag rekommenderar därför ImmiFlex till mina vänner som är småbarnsföräldrar och vars barn ständigt är sjuka.

Paus - inte smart

I somras hade vi ett uppehåll och tyvärr dröjde det till hösten innan vi åter började använda ImmiFlex. Oktober blev en tröttsam månad med kraftiga förkylningar och . Nu använder vi ImmiFlex igen och hoppas att vi slipper maginfluensa och andra sjukdomar i julen. Jag tror inte det var bara tur som gjorde att vi slapp undan tre omgångar maginfluensa. Så därför använder vi nu ImmiFlex varje dag och hela familjen är mycket friskare !Linda Myrvold - Prosjekt Assistent i Aker Solutions

Barn: Trym 4 år og Vetle 2 år